donderdag 10 juli 2014

Maaltijdsalade met sperziebonen, kleine aardappeltjes en uitjes van de volkstuin


Het is oogsttijd op de volkstuin, niet de mijne, maar die van mijn vader. Geregeld wordt er een zakje vers geoogste groente bezorgd. Bietjes, boontjes, nieuwe kleine aardappeltjes, uien, knoflook en ga zo maar door. Op een warme dag als vandaag is een salade eigenlijk het lekkerst. Daarom een maaltijdsalade gemaakt met de verse sperzieboontjes en de kleine aardappeltjes en uitjes van de laatste oogst. Eitjes van onze eigen kippen er bij en lekker knapperig uitgebakken ontbijtspek, verder nog wat kerstomaatjes en dungesneden rode paprika en klaar. Lekker met Turks brood en wat aioli er bij.

Maaltijdsalade met sperziebonen en kleine nieuwe aardappeltjes

een pond sperziebonen
een pond kleine aardappeltjes/krieltjes
een stukje ontbijtspek in dunne plakken gesneden
een halve paprika in dunne halve reepjes
een handvol kerstomaatjes gehalveerd
3 kleine uitjes in dunne ringetjes
4 gekookte eitjes in kwarten
een dressing van olijfolie, witte wijn azijn, mosterd en wat zout

Bak de plakken ontbijtspek zachtjes uit, maak ondertussen de sperziebonen schoon en breek ze in tweeën of drieën. Kook de sperziebonen gaar. Was de aardappeltjes en zorg dat ze allemaal even groot zijn door ze eventueel door te snijden. Als het spek krokant is, dit er uit halen en op keukenpapier laten uitlekken. De aardappeltjes bak je in het vet van het spek tot ze gaar zijn. Als de bonen en aardappeltjes gaar zijn deze samen met de uitjes, tomaatjes en paprika in een grote kom mengen. De uitgebakken plakjes spek in stukjes breken en samen met de eitjes verdelen over de salade. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen