zondag 28 september 2014

SnickerstaartVanaf eind mei was de jongste aan het trainen voor het NEK estafette in Amstelveen. De trainingen werden gegeven door een echte sprinttrainer, Mees vond het van het begin af aan geweldig. Behalve technische aanwijzingen en veel oefenen, heeft deze trainer nog een truc om de jonge springveren gedisciplineerd met het estafettestokje te laten omgaan. Want ja, als het stokje in de wedstrijd valt, is alles voor niets geweest. Iedere keer als je het stokje liet vallen, moest je een Snickers betalen. Dat overkwam onder andere Mees een keer. Je snapt, dat met die Snickers werd een ding. Er moesten Snickers in huis zijn voor het geval dat. Gisteren was het zover, de wedstrijd was daar en zoals te lezen in mijn vorige blogbericht, zouden de ouders allemaal wat lekkers maken voor de lunch. Op het laatste moment kwam ik het recept tegen voor een Snickerstaart. Tja, die kon niet ontbreken. Het recept is van oorsprong van Chicks love food. Helaas voor de thuisblijvers, er was geen kruimel meer over aan het eind van de dag. En gelukkig geen stokje gevallen.

Snickerstaart

Beslag
1/2 zak Snickers mini, de Snickertjes in 6 stukjes gesneden
225 g suiker
4 eieren
200 g boter
250 g zelfrijzend bakmeel

Topping
1/2 zak Snickers mini, de Snickertjes in 4 stukjes gesneden
30 g boter

Springvorm van 20 cm doorsnede ingevet, oven voorverwarmen op 160 graden

Mix de eieren met de suiker tot ze schuimig zijn. Smelt de boter en giet deze geleidelijk al mixend bij de eieren met suiker. Zeef het bakmeel met een snufje zout boven de kom en spatel het door het beslag heen. Roer er daarna voorzichtig de stukjes Snicker doorheen. Schenk het beslag in de vorm en zet deze in de oven. De taart moet ongeveer 65 minuten bakken, check af en toe met een prikker of deze er droog uit komt. Als dit zo is, is de taart klaar.
Doe de rest van de stukjes Snicker in een kom, samen met de boter. Smelt dit al roerend tot een smeerbaar mengsel door de kom boven een pannetje heet water te hangen (au bain marie). Als het mengsel smeerbaar is, spreid je het uit over de bovenkant van de taart. Even laten uitharden en je kunt uitdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten