woensdag 3 oktober 2012

Pompoensoep



Met dit herfstige weer verlang ik naar lekkere kruidige warme gerechten. Bij een zorgboerderij in de buurt hadden ze prachtige pompoenen te koop. Mijn keuze viel op een mooie grote flespompoen. Samen met een stuk van de knolselderij, ui, knoflook en rode peper is hier een heerlijke pompoensoep van te maken. Met een beetje komijn, kerrie en wat hulp van een paar bouillonblokjes tover je in een half uurtje een pan vol. Pitabroodjes, feta en salade er bij. Buiten regent en stormt het. Binnen aan de grote tafel eten we gezellig met zijn allen een bord soep.

Ingrediënten

pompoen in stukjes, pitten er uit, de schil kun je mits schoon laten zitten
halve knolselderij (deze wel schillen) in stukjes
een grote ui of meerdere kleine uien in stukken
twee tenen knoflook
een rode peper pitjes eruit en fijn gesneden
bouillonblokjes (een per halve liter vocht)
een tl kerrie
een tl gemalen komijn

Alle ingrediënten, behalve de kerrie en komijn, in de pan met zoveel water dat alles net onder staat. De groenten aan de kook brengen en koken totdat alle groenten gaar en zacht zijn. Met een staafmixer de groenten pureren en samen met de kerrie en komijn nog even goed doorwarmen. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen