zondag 9 september 2012

Spinazietaart

Lang heb ik een groentenabonnement gehad en er van genoten. Maar op een gegeven moment hield ik of over of was het te weinig en ging het gemis aan keuzevrijheid knagen. Sommige groenten kwamen minder vaak langs, spinazie was er een van. Gisteren viel mijn oog er op tijdens het boodschappen doen. Tijd om weer eens spinazietaart te maken. Een hele simpele hartige taart die door mijn middelste zoon al eens als een echte feesttaart werd betiteld. En inderdaad het was weer een klein feestje zo op een mooie nazomerdag buiten in de tuin.

Ingredi├źnten

600g verse spinazie (gewassen)
2 tenen knoflook
1 ui drie theelepels groene pesto (of zoveel als je lekker vindt)
half blokje feta
geraspte kaas
4 eieren
een beetje melk
zout
Zoveel plakjes deeg voor hartige taart als je nodig hebt voor je vorm
paneermeel
quichevorm

Verwarm de oven voor op 200 graden en draai hem terug naar 180 graden als de taart in de oven zet.

Laat de plakjes deeg ontdooien en vet de vorm licht in met olijfolie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit deze rustig aan in de olijfolie. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe. Terwijl de spinazie slinkt en een beetje stooft, de vorm bedekken met het deeg. Paneermeel over de bodem van het deeg strooien. De eieren klutsen met een beetje melk, de pesto en  zout naar smaak. De spinazie laten uitlekken (even goed uitdrukken) en over de bodem verdelen. Het eimengsel er overheen gieten en verdelen. Daarna de feta in brokjes breken en deze ook verdelen over de vulling. Daaroverheen de geraspte kaas strooien. Daarna bakken tot de vulling gaar is. Dit kun je testen met een breinaald of sateprikker (die moet er schoon uitkomen). Het zal ongeveer een half uur duren afhankelijk van je vorm.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen