zaterdag 6 september 2014

De eerste stoofperen ...


De perenboom hangt bomvol met grote stoofperen. Ze hebben nog geen blosje, nog even en ze zijn goed rijp. Deze peren lagen in het gras. Toch maar geschild en gestoofd. Het was even spannend, maar ze waren heerlijk. Dan wordt het tijd om de weckpotten te voorschijn te halen om een lekker voorraadje te maken voor in de kast. 

Stoofperen

Stoofperen geschild en in vieren gesneden (klokhuis er uit)
Kokend water
Rode wijn of ook lekker glühwein
een of twee kaneelstokjes
Suiker vier of vijf scheppen

Dit is geen heel precies recept, gewoon zelf proberen wat je lekker vindt. Je overgiet de stoofperen in de pan met kokend water tot ze net niet onder staan. Giet er zo veel rode wijn bij dat ze onder staan. Eén of twee kaneelstokjes er bij en de suiker. Zachtjes laten stoven op een laag vuur tot de peren gaar zijn. Je kunt ze koud of warm eten. Als je ze wilt bewaren in een weckpot, moet je de weckpot steriliseren door deze heet af te wassen en daarna in de oven laten drogen op 100 graden. De pot tot aan de rand vullen met de peren en met de deksel afsluiten en laten afkoelen. Koel en donker bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen