donderdag 4 september 2014

Puntpaprika´s gevuld met kikkererwten en feta


Gevulde paprika is een vegetarische klassieker. Op zoek naar een recept voor onze dagen zonder vlees, kwam ik dit tegen. Ik besloot het aan te passen.In plaats van de verse koriander, dat vind ik namelijk naar zeep smaken,een rode peper voor een beetje pit. Geen kant en klare kruidenmix, maar komijn en gemalen koriander. En verder lag er nog wat feta in de koelkast. Dat kon er ook wel door. Uiteindelijk een heel ander recept. Deze keer niet de opmerking dat het wel lekker is, maar dat er geen vlees in zit. Het was nu gewoon lekker.

Gevulde puntpaprika´s met kikkererwten en feta


2 blikjes kikkererwten (100 g uitgelekt pp)
een puntpaprika per persoon , gehalveerd, de zaadjes er uit, steelaanzet laten zitten
een rode peper fijngesneden
2 tl djinten/gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1/3 stukje feta verkruimeld

Bakplaat bedekt met bakpapier, oven voorverwarmen op 200 graden

Met een pureestamper of een vork de kikkererwten stampen tot ze een samenhangend geheel vormen waarin je nog steeds stukken kikkererwt ziet. De komijn en koriander samen met de rode peper er door roeren. Daarna de feta er door roeren. De halve puntpaprika's op de bakplaat leggen en vullen met het mengsel. Daarna 25 minuten in de oven. Lekker met rijst en boontjes of een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen