zaterdag 24 augustus 2013

Salade van spitskool


Soms zijn er gerechten die favoriet worden en iedere keer weer terug op tafel komen. Deze salade is er een van. Al een flinke poos geleden is de basis hiervoor gelegd tijdens een workshop Oostenrijks koken, welke werd gegeven door mijn buurvrouw. Zoals het hoort in Oostenrijk ging er kummel door (karwijzaad) en dat is samen met verse koriander een smaak die ik niet kan waarderen. Maar het fijn snijden van de kool en het daarna met behulp van wat olie, azijn en zout kneden, gaf een heerlijke malse salade. Die basis ben ik blijven gebruiken. Aangevuld met friszure stukjes appel en zoetzure augurkjes levert het een lekkere salade op die je zo naast verschillende andere gerechten op tafel kunt zetten.

Ingrediënten

spitskool in hele dunne fijne reepjes gesneden
een scheut witte wijnazijn of nog lekkerder appelciderazijn
een scheut olijfolie
wat zout
twee friszure appels in kleine stukjes
ongeveer vijf zoetzure augurken in plakjes

De fijngesneden kool met de olie, azijn en het zout kneden tot de kool lekker zacht is, de appel en augurk er door mengen. Klaar is de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten