zondag 4 november 2012

Chocokoekjes

In mijn koelkast stond nog een kom met chocoladeganache. Deze was over van de chocoladecakejes die ik eerder had gemaakt. Maar wat nu? Eerst wilde ik er bonbons mee gaan maken, maar het was te zacht en dat zou een vreselijke kliederboel worden. Niet getreurd, in de kast lag nog een rol biscuitjes en daar kon ik wel wat mee. Op het ene biscuitje de ganache gesmeerd, het andere biscuitje erop en dan door de gesmolten chocolade halen. Een soort 'Chocoprince'  eigenlijk. Ik heb twee versies gemaakt. Voor de ene versie heb ik gewoon wat kokos over de bovenkant gestrooid. Bij de andere heb ik er ook nog een klein beetje lemoncurd tussen gedaan en er kaneelsuiker op gestrooid. Best lekker eigenlijk.

Ingredi├źnten (voor 8 koekjes)

chocoladeganache
16 biscuitjes
200g melkchocolade (of puur of wit)
lemoncurd
gedroogde kokos
kaneelsuiker

Smeer de ganache op acht biscuitjes en doe de andere acht er bovenop. Als je wilt, kun je er een beetje lemoncurd tussen doen of misschien verzin je zelf nog wel iets anders lekkers. Smelt ondertussen de chocolade in een kom boven een pannetje heet water. Niet te heet laten worden, anders gaat het niet goed met je chocolade. De dubbele koekjes door de chocolade halen en laten drogen op een rooster (met bakpapier eronder om druppels op te vangen). Bestrooien met kokos, kaneelsuiker of iets anders. In de koelkast af laten koelen. Wanneer je ze niet direct allemaal eet, kun je ze het beste in de koelkast bewaren.

2 opmerkingen:

  1. Mmm, wat een leuk idee! Ik denk dat de chocolade-liefhebbers bij jou thuis dit ook wel lekker vonden :-). Lijkt me super!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Marian, wat de mannen betreft was dit weer een groot succes. Voor mijzelf is 1 zo´n koek genoeg, maar zij lusten er wel meer.

    BeantwoordenVerwijderen