donderdag 8 mei 2014

Tomatensaus met verse kruiden uit de tuin


De kruiden in de kruidentuin staan er al weer mooi bij. De bieslook en de tijm staan te bloeien, de salie bijna, de marjoraan en peterselie vormen al mooie grote bossen. Schaar mee de tuin in en knippen maar. Verse salie, tijm en marjoraan voor in de tomatensaus. Tomatensaus die ik maak door alles in de oven langzaam een hele poos te roosteren. Samen met kleine pittige gehaktballetjes of heerlijk met pasta of op de pizza of als basis voor tomatensoep met lekker brood.

Ingrediënten 

750 g tomaten in kleine partjes
een ui in halve ringen
drie tenen knoflook in kleine plakjes 
drie stengels bleekselderij in kleine boogjes 
een winterpeen in kleine blokjes
4 blaadjes salie
vijf takjes marjoraan
vier takjesctijm 
zout naar smaak
olijfolie een paar flinke scheuten

een flinke ovenschaal
oven voorverwarmen op 160 graden

De tomaten en de andere groenten in schaal leggen. Zout erover strooien en de olijfolie verdelen over de groenten. Kruiden er op leggen en in de oven zetten. Na een kwartier de kruiden er door heen scheppen, daarna ongeveer ieder half uur alles even omscheppen. Na anderhalf uur is alles zacht en vol van smaak. Je kunt de saus vrij grof laten, maar je kunt de saus ook even met de staafmixer wat fijner maken. Lekker met gehaktballetjes, pasta, brood en op de pizza.  Of met toevoeging van wat bouillon als soep opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten