zondag 13 april 2014

Miniquiches voor de high tea


Volgens mij is het een soort van regel dat een high tea hartige en zoete gerechtjes kent, waarbij de hartige de eerste gang vormen en de zoete de tweede. Daar heb ik mij laatst niet helemaal aan gehouden, gewoon lekker alles tegelijk op tafel gezet. Kan iedereen zelf kiezen wat ze eerst eten. Een van de kleine hartige gerechtjes die ik heb gemaakt zijn deze kleine quiches. Eigenlijk heel simpel met bladerdeeg, ei, geraspte kaas, bieslook en een paar reepjes ham. Door rondjes bladerdeeg met een groot glas uit te steken en in de holtes van de vorm te leggen, krijg je kleine eenhaps quiches. Wat overbleef van het deeg heb ik gebruikt om pesto- en kaneelknopen te maken. Een leuke en lekkere manier om de restjes om te toveren naar een aanvulling op de andere gerechtjes.

Miniquiches

voor 12 stuks

12 velletjes bladerdeeg
2 eieren
2 plakjes schouderham
ongeveer 50 g geraspte kaas
wat bieslook
scheutje melk
peper en zout

ingevette muffinvorm
oven voorverwarmen op 200 graden

Steek met een groot glas rondjes uit de plakjes bladerdeeg, drapeer deze in de vorm en prik de bodem even in met een vork. Kluts de eieren met een beetje melk (of room als je het luxe wilt doen), zout en peper naar smaak. Strooi wat bieslook op de bodem, leg er een paar reepjes ham op en wat geraspte kaas. Vul de quiches tot een centimeter onder de rand met het ei. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Test er even een met een sateprikker om te kijken of ze gaar zijn, hij moet er droog uit komen. Af laten koelen op een rooster en het liefst dezelfde dag nog eten, dan zijn ze nog knapperig.

Pesto en/of kaneelknopen

voor 12 stukjes

restjes van het bladerdeeg van de miniquiches of 4 velletjes die je verdeeld in drie gelijke repen
pesto
kaneel
geklutst ei (over van de miniquiches)(zwart
zeezout
(zwart) sesamzaad
suiker

Bakplaat
oven voorverwarmen op 200 graden

Op de ene helft van het bladerdeeg smeer je de pesto of strooi je de kaneel. Je legt of vouwt er de andere helft op en drukt deze aan. Je pakt beide uiteinden beet en draait deze tegen elkaar in. Je krijgt een soort spiraal. Je legt een knoop in de spiraal en legt hem op de bakplaat. Met een kwastje wat ei op de knopen smeren. De pestoknopen kun je daarna bestrooien met het sesamzaad en het zeezout. De kaneelknopen bestrooi je met suiker. Je kunt 1 soort maken of allebei. Maak je allebei dan zul je de vulling fifty fifty over het beschikbare deeg moeten verdelen. Ze zijn in ongeveer 15 minuten klaar. Hou ze even in de gaten. Laat afkoelen op een rooster. Ze zijn het lekkerst als je ze dezelfde dag eet.

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen