vrijdag 19 september 2014

Pizza anders ...


Het leuke aan pizza eten met je gezin, is dat je je niet hoeft te beperken tot één soort pizza. Net als een lopend buffet, kun je gewoon nemen wat je lekker vindt, terwijl je het normaal niet zou combineren in een maaltijd. Gisteren had ik zin in iets met geitenkaas en met tonijn. Dat tegelijkertijd is niet zo´n geweldige combinatie. Maar achter elkaar toch wel erg lekker. Maar hoe zou ik dat voor elkaar krijgen? Met pizza, maar niet op de traditionele manier met tomatensaus en mozzarella. Het werd dus een pizza met groene pesto, geitenkaas, ui, geroosterde walnoten en appel en een pizza met arrabiata pesto, uien, dunne plakjes pruimtomaat en tonijn. Door het deeg had ik Provençaalse kruiden gemengd. Salade van spitskool er bij en we hadden een lekker gekke nazomermaaltijd op tafel.

Pizza anders

500 g bloem
een scheut olijfolie
10 g droge gist

10 g zout
2 el Provençaalse kruiden
300 ml handwarm water

pakje zachte geitenkaas
1 ui in dunne ringen
groene pesto
50 g walnoten even geroosterd in de koekenpan.
halve appel in dunne schijfjes

blikje tonijn
4 pruimtomaten in dunne plakje
1 ui in dunne ringen
arrabiata pesto of rode pesto als je niet van pittig houdt
wat grof zeezout
olijfolie

Twee bakplaten, oven voorverwarmen op 250 graden.

Meng de bloem, de gist en de kruiden door elkaar. Doe er olijfolie bij. Het wordt een vrij nat deeg, dus is het handig om de keukenmachine te gebruiken. Maar het kan ook met de hand. Doe er wat water bij en begin met kneden. Doe er steeds water bij tot je een samenhangend deeg hebt, het moet kussenachtig zacht aanvoelen. Laat het deeg even rusten in de kom onder huishoudfolie. Het hoeft niet echt te rijzen.

Als de oven warm genoeg is, kun je het deeg in twee stukken verdelen. Vorm van ieder stuk een platte schijf als bodem voor je pizza's. Beleg je pizza's door er eerst de pesto op te smeren en daarna je andere ingredienten er over te verdelen. Je kunt natuurlijk ook twee geitenkaas of twee tonijnpizza's, neem je gewoon twee keer de hoeveelheid beleg. Bak de pizza's één voor één of als je een heel goede hete lucht oven hebt tegelijk tot de korst een mooie goudbruine kleur heeft en hol klinkt als je er op klopt. Ongeveer 10-15 minuten. Dit is afhankelijk van hoe dik je bodem is. Mijn bodem was vrij dun.

Voor de salade kun je hier het recept vinden. Deze keer heb ik de augurk vervangen door geroosterde walnoten die ik over had.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten