Ingrediënten
750 g tomaten in kleine partjes
een ui in halve ringen
drie tenen knoflook in kleine plakjes
drie stengels bleekselderij in kleine boogjes
een winterpeen in kleine blokjes
4 blaadjes salie
vijf takjes marjoraan
vier takjesctijm
zout naar smaak
olijfolie een paar flinke scheuten
een flinke ovenschaal
oven voorverwarmen op 160 graden
De tomaten en de andere groenten in schaal leggen. Zout erover strooien en de olijfolie verdelen over de groenten. Kruiden er op leggen en in de oven zetten. Na een kwartier de kruiden er door heen scheppen, daarna ongeveer ieder half uur alles even omscheppen. Na anderhalf uur is alles zacht en vol van smaak. Je kunt de saus vrij grof laten, maar je kunt de saus ook even met de staafmixer wat fijner maken. Lekker met gehaktballetjes, pasta, brood en op de pizza. Of met toevoeging van wat bouillon als soep opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten