Eigenlijk maak ik al heel lang aardappeltjes uit de oven. Het is een simpel recept. Aardappels schillen, in partjes snijden, koken, droogstomen en in de oven een lekker korstje laten krijgen. En dat eigenlijk zonder olie of ander vet. Toch weer anders als een pan gekookte aardappelen. Maar voor een van de bewoners in de keuken is het nu beter om minder zout te gebruiken. Dat vraagt wat meer creativiteit, waar de aardappeltjes door de toevoeging van zout al lekker waren, zal er nu wat meer uit de kast moeten worden getrokken. Of uit de tuin in dit geval. Daarom na het koken en droogstomen er eerst tuinkruiden en knoflook in olijfolie door geschept en dan in de oven. En inderdaad geen zout toegevoegd. Het was lekker en ik miste het zout nauwelijks. Met de gebakken zalmfilet met versgemalen peper en erwtjes was de maaltijd compleet. Gaan we vaker doen. Best leuk eigenlijk om weer eens uitgedaagd te worden om nog beter na te denken over wat je kookt en hoe je kookt.
Ingrediënten
iets kruimige aardappels (zoveel als je normaal kookt) geschild en in partjes gesneden
tuinkruiden; tijm, rozemarijn, salie, bieslook, oregano
twee tenen knoflook uit de pers
een scheut olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg voor een schaal waarin de aardappelen in 1 laag kunnen worden uitgespreid.
Kook de aardappelen gaar en stoom ze even droog. Hak de kruiden fijn en meng ze samen met de knoflook en de olijfolie tot je een mooi mengsel hebt. Doe de aardappelen in je ovenschaal en meng de tuinkruiden-knoflook-olijfolie door de aardappelen. Zet de schaal in de oven en schep af en toe om. Als de aardappelen mooi goudbruine randjes hebben is het klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten