Dit recept komt uit "De groene garde". De aanwijzingen voor de koolrolletjes staan er bij, voor het geval je op chic wilt.
Ingrediënten
100 g zilvervliesrijst
2 handjes rozijnen
1 savooie kool
2 uien of sjalotten gesnipperd
olijfolie
2 tl paprikapoeder
50 g ongezouten cashewnoten fijngehakt en kort geroosterd
150 g feta
zout en peper
Kook de rijst en als je dat wilt kun je de rozijnen meekoken. Zelf doe ik dat niet, ik hou niet zo van gewelde rozijnen. Als je koolrolletjes wilt maken, hou dan de acht buitenste bladeren apart en blancheer deze 2 tot 3 minuten in kokend water met zout. Ze zijn dan zacht en plooibaar. Spoel ze af met koud water en bewaar ze even in een vergiet. Snij de kool verder in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie en voeg als ze mooi glazig zijn, de kool toe. Bestrooi de kool met paprikapoeder en laat het de groente in 10 minuten garen. Blijf roeren. Voeg de rozijnen, cashewnoten en de feta toe. Meng alles goed en roer daarna de rijst er door. Warm alles goed door.
Als je de rolletjes gaat maken, pak je er nu de koolbladeren bij. Doe je dat niet, dan kun je het nu opdienen. Verwarm de gril voor. Verdeel het mengsel over de bladeren, vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal met het naadje naar beneden. Bestrijk ze met olijfolie en zet ze ongeveer 5 minuten onder de grill.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten