Scones
200 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 el suiker
75 g harde boter in kleine stukjes
snuf zout
een hand rozijnen of ander gedroogd fruit in kleine stukjes
1 ei los geklopt
60 ml karnemelk (ik heb er een scheut bijgegooid en gekeken of het deeg later nog iets meer nodig had)
jam
crème fraîche
ingevette bakplaat
oven voorverwarmen op 225 graden
Bakmeel, bakpoeder, suiker, zout en boter in de kom doen en de boter met je vingertoppen door het meel wrijven, net zo lang totdat je een kruimelig deeg hebt. Eerst een hand rozijnen of ander gedroogd fruit er door heen mengen. Daarna het ei en een scheut karnemelk bij het deeg en dit snel tot een samenhangend deeg kneden. Niet te lang kneden. Zodra het samenhangt (ook al is het nog kleverig) er op een bebloemd aanrecht een mooie rechthoekige plak van 2 cm dik van maken. De plak in acht gelijke stukken verdelen. De stukjes een beetje bij vormen met de hand en op je bakplaat leggen. Ongeveer 15 minuten bakken in voorverwarmde oven. Als ze goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant tikt, zijn ze gaar. Even af laten koelen en daarna met jam en crème fraîche opeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten