maandag 18 maart 2013
Chocoladekoekjes met geconfijte citrusschil
Visite en sinds een poos weer zin en tijd om iets te bakken. Dus teruggegrepen op een favoriet recept uit Nigella Lawson's 'Hoe word ik een goddelijke huisvrouw'. Daar heten ze koekjes van oma Boyd. Ze worden gemaakt met cacaopoeder en hebben een heerlijke rokerige chocoladesmaak. Ik wilde er eigenlijk nog wat pure chocoladeeitjes doorhakken voor een wat luxere versie, maar ik had alleen gevulde eitjes. Dat was niet zo'n succes. Toch even gegraven in mijn baklade en daar vond ik nog geconfijte citrusschillen. Chocolade en citrus werkt altijd wel. En dat klopte, de citrus zorgde voor een fris accent.
Ingrediënten
300g zelfrijzend bakmeel
30g cacao
250g zachte boter
125g fijne kristalsuiker
een handje geconfijte citrusschillen
2 bakplaten ingevet
Oven voorverwarmen op 170 graden
De boter en suiker samen roeren tot je een bleek mengsel hebt. Het bakmeel en de cacao samen zeven en met de citrusschilletjes door het boter-suikermengsel roeren. Flink doorroeren tot je een deeg hebt. Balletjes ter grootte van een walnoot maken en met wat tussenruimte op de bakplaat leggen. daarna met een vork platdrukken. In de oven en na vijf minuten de temperatuur verlagen naar 150 graden. Nog 10 tot 15 minuten bakken tot ze stevig, maar niet hard aanvoelen. Uit de oven halen en af laten koelen op een rooster. Ze worden nog steviger tijden het afkoelen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten